1 Haziran 2016 Çarşamba

BANA FESTİVALİNİ SÖYLE

Bana festivalini söyle, sana 
kim olduğunu söyleyeyim 

Sakarya’da düzenlenen festival ve şenliklere hızlıca göz atalım. Art arda sıralamamız gerekirse, karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor: 
Kaynarca Kurtuluş Şenlikleri, Sapanca’nın Kurtuluş Günü Yayla Şenlikleri, Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, Söğütlü Tarım-Hayvancılık ve Süt Festivali, Hendek Çiğdem Yaylası Şenlikleri, Soğucak Yayla Şenlikleri, Karasu Fındık ve Turizm Festivali, Kırkpınar Sanat Akşamları, Pamukova Hayvan ve Emtia Panayırı… 
Bilgimiz bu kadar. Atladığımız bir yer varsa affola… 
Düzenlenen festivallerin tamamı kendi alanlarında önemli, kıymetli festivallerdir. Sakarya sanat, kültür, sosyal ve iş hayatına verdikleri değerden ötürü festivallerde emeği geçenlere teşekkür etmek gerekir. 
Ancak bizim bugün dile getirmek istediğimiz husus yapılan festivallerden ziyade yapılmayan ve acil olarak organize edilmesi gereken festivaller. Bu cümle yapılan işlerin eleştirilecek bir tarafı yok, anlamına gelmiyor tabi ki… Var, hem de çok var. Hele ki, Kurtuluş Şenliğine İsmail YK’yı getirmek isteyen bir Belediye eleştirilmez de ne yapılır… 
*** 
Vesselam… Soru şu; Sakarya’yı hangi festival temsil ediyor. Cevap da şu; şu anda hiçbiri… Sakarya’da öyle bir festival düzenlenmeli ki, bu festival Sakarya’nın ‘marka’ özellini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmalı. Halihazırda böyle bir festivalimiz mevcut değil. Mevcut olmamasının bir sebebi de ‘marka’ bir değerimizin mevcut olmaması. 
Bu soru bundan 10 veya 20 yıl önce sorulmuş olsaydı cevap düşünmeden Kabak Festivali veya Patates Festivali olurdu. Ancak bugün tarımdaki gücümüz eskisi gibi değil. 
Oluşturabildiğimiz bir ‘marka’ değerimiz de yok. Sadece oluşturulması için harcanmış para ve çabamız var. 
Sakarya için şunu söyleyebiliriz; birisinin gelip de tescillediği bir ‘marka’ değer yok. Ancak, bizce Sakarya’da çok önemli bir sektör hızla yükseldi ve yükselmeye devam edecek. 
Dış Mekan Süs Bitkisi 
Sakarya’da düzenlenecek Uluslararası Dış Mekan Süs Bitkisi Festivali ilimizi Türkiye ve dünyada çok ciddi bir marka haline getirecektir. İşin en güzel yanı da şu ki, şu anda Türkiye’de böyle bir festival yok. Bu festivali bir an önce hayata geçirirsek 1-0 önde başlama şansımız çok yüksek. 
Dış Mekan Süs Bitkisi Festivali aynı zamanda Sakarya’nı bu sektörde güçlü söz sahibi olmasını da sağlayacaktır. Bu hususta Valilik, Belediye Başkanları, SATSO, Sakarya’daki sektör temsilcileri acilen bir masa etrafında toplanmalı. 

*** 

AYDINLAT YOLLARIMI SEDAŞ – 4  
Kabak tadı vermeye başladığını biliyorum. Ben de yazmak istemezdim ama karanlık peşimi bırakmıyor. 
Çarşamba gecesi Yenigün Mahallesinde yine karanlık bir süreç yaşadık. Bu kez Yenigün Caddesinde karartma uygulanmadı. Bunun için memnunuz. En azından bize böyle bir bilgi gelmedi. Pazartesi gününden bu yana caddede bir elektrik kesintisi görülmüyor. Bu durum bizi gereğinden fazla memnun etti. İşle alakalı yetkililere teşekkürler ediyoruz. 
Lakin… Tam, ‘ya bu iş bitti galiba’ derken zırt diye bu kez de Yenigün Caddesi’nin ara sokaklarındaki aydınlanmalar gitti. Çarşamba akşamı saat 23:35 sıralarında sokak lambaları içerisinde bulunan ‘elektrik’ bilinmeyen bir diyara doğru yol aldı. 
Bekledik hasretle geri gelir mi diye? Uzun bir süre sessizliğini bozmadı; sokaklar ıssız, karanlık ve sensiz kaldı… 
23:35 sıralarında başlayan sokak karatması Ramazan davulcusunun geçiş saatine kadar devam etti. 
Sloganımızı tekrarlayalım. 
Ara sokaklarımı da aydınlat SEDAŞ…
(Bizim Sakarya Gazetesi / ARŞİV)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TÜRKİYE’NİN İNOVASYON VE DİJİTALLEŞMEYE İHTİYACI VAR

Çiçekçilik sektöründe dünya devi olarak kabul edilen Royal FloraHolland, Hollanda’nın kraliyet markasıdır. Uluslararası pazarlara açılmayı ...