Biz Balkanlıyız kardeşim!
Durum
nettir; sebze yemeği de olsa tabaktaki kaşığına – çatalına nal gibi et gelmezse
yemekten sayılmaz. Oturur bir kuzuyu yeriz de hani derde bunun oğlağı diye
soruştururuz.
İşte
benim gibi ete aşık olanlar için ‘mabet’ denilebilecek bir mekan açıldı.
Jack Steak House
***
Serdivan’da
bir süredir misafirlerini ağırlayan Jack Steak House her şeyiyle 1. sınıf bir et
restoranı.
Uzun
zamandır gitmeyi planladığı mekanı bir süre önce özel bir aile yemeği fırsatıyla
ziyaret edebildim.
Bahçe
düzenlemesinden tuttun da dekoruna mutfağına, personelinden restoran şefine
kadar her şey size iyi bir akşam geçireceğiniz izlenimini önceden veriyor.
***
Dün
resmi açılışını yapan restorandın müdürü yakın arkadaşım Sadem Tosun. İşletme sahiplerinin Sadem’i bu iş için
görevlendirmeleri, konuya ne kadar iyi hakim olduğunu gösterir. Sadem Tosun,
benim gözümde bu şehirde yiyecek ve içecek alanında en iyi eğitimi almış, aynı
zamanda kendisini en iyi geliştirmiş gençlerdendir.
Jack
Steak’in masalsı dekorunu görünce, neden daha önce burada yemek yemedim diye
hayıflandım açıkçası.
Bu
restoranın hayata geçmesi ve Sakaryalıların İstanbul’daki iyi bir et restoranında
bulacağı kaliteyi bulabilmeleri için çok uğraşıldığını bizzat biliyorum. Harika
bir yıldızlı gökyüzü efekti veren tavan süslemesi olsun, kütüklerden özel
olarak hazırlanan masaları olsun, hatta lavaboların bile nasıl büyük bir
titizlikle hazırlandığını biliyorum. Sonucun mükemmel olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
***
Ağaç
kütüğünden yapılmış ihtişamlı masaya oturur oturmaz daha önce pek
rastlamadığınız bir akşam yemeği deneyimine başlıyorsunuz. İyi eğitim almış,
güler yüzlü garsonların önünüze koyduğu deri kaplama özel basım menü adeta
insanın aklını başından alıyor. Sadem’den öğrendiğime göre, menüde kullanılan
fotoğrafların tamamı Jack Steak mutfağında hazırlanan yemeklerin fotoğrafları.
Özel katalog çekimi yapılarak menü hazır edilmiş. Yani menüde gördüğünüz
tabağın aynısı masanıza geliyor. Birçok restoranın yaptığı gibi menü
fotoğrafları internetten, yemek bizim mutfaktan olmuyor. Sürprize yer yok!
***
Siz,
oldukça kalın olan menüde ne yiyeceğinize karar vermeye çalışırken muhtemelen kaybolacaksınız.
Size tavsiyem yemeğinizi seçene kadar şarküteri ürünü mezelerden tatmanız.
Bayılacaksınız! Nasıl bir et yiyeceğinize karar veremediniz mi? Hiç sorun
değil, garsona sorun size o etin şeceresini çıkarsın. Yine mi olmadı, bırakın
kararı Sadem versin. Pişman olmazsınız, ben öyle yapıyorum!
Restoranda
yerli et kullanılıyor. Ana olarak dört tedarikçileri var. Ama iyi et olduğu
zaman tedarikçiler dışında da et alınıyor, ülkenin neresinde olursa olsun
getirtiliyor. Etler gerektiği gibi bekletildikten sonra pişim aşamasına
alınıyor.
Özel
soslar ve baharatlar Jack Steak’in güçlüğü olduğu bir diğer yönü.
***
Bu
kadar yemekten bahsettikten sonra müsaade edin, naçizane bir-iki tavsiyede
bulunayım. Şatobiryan’ı kesinlikle es geçmeyin. Eğer kuzu düşkünüyseniz Kral
Tacı (kuzu kaburgası) harika bir tercih olacaktır. Ama benim gibi dolu dolu
etten yanaysanız kesinlikle ve kesinlikle T-Bone Steak…
Üzerine de bir kızarmış
dondurma oldu mu, her şey mükemmel olacaktır…
(26.07.2015 / Bizim Sakarya Gazetesi)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder